Laster Arrangementer

Mange barn og unge strever med stress i hverdagen. Årsakene til det er sammensatte. Fra tidlig alder blir barn ”bombardert” med inntrykk og stimuli fra ulike media. Mange små barn behersker spill på Ipad og Internett før de kan gå og snakke. Barn har mindre tid hjemme med familien enn tidligere, både med tanke på barnehagetid og fritidsaktiviteter. Skilsmisser og endrede familiekonstellasjoner krever også mye av små barnekropper og barnesinn. At barn kan ha behov for gode verktøy til å takle livets mange inntrykk og utfordringer, er en naturlig følge av å leve med mer stress enn barn gjorde i tidligere tider, ifølge forskning (Hagen & Nayar, 2014).

Med Yoga kan barn finne mer ro og føle mindre stress. Forskning viser at yoga hjelper barna til å i større grad takle inntrykk og følelser, de utvikler større evne til selvregulering. Forskning viser også at de ved hjelp av yoga opplever mer mestring i forhold til kropp, sinn, følelser, ferdigheter og sosial fungering. Yoga skaper også masse latter, glede og fine stunder sammen, inne som ute. Positive følelser vet vi bidrar til trivsel og velvære, og til bedre mestring av utfordringer senere i livet. Med andre ord, yoga er perfekt å ta i bruk med barn. Også innenfor tema Livsmestring i barnehagenes Rammeplan. Yoga har vist seg å være supre verktøy for å assistere barna til større grad av indre balanse og ro, samtidig som yoga styrker kropp, sosiale relasjoner og øker barnets trivsel og mestringsopplevelser.
Hjertelig velkommen til et yogakurs, hvor du med kropp og sinn blir kjent med hvordan benytte yoga for barn i praksis.

Om kursholder:
Isabelle Schjelderup er forfatter av boken «Lek med Yoga» utgitt på CappelenDamm Akademisk i 2019. Boken viser yoga for barn gjennom de 4 årstidene. Hun er igang med bok 2, som har arbeidstittel «Yoga og livsmestring for skolebarn og ungdom». Medforfattere er psykologspesialist Belinda Ekornås og professor i psykologi Ingunn Hagen. Isabelle er også mor til 4 barn.
Hun er utdannet sosionom med videreutdanning i Akutt og Ambulant krisehåndtering. Hun er også utdannet Yogalærer, Mindfulness instruktør, Helhetsterapeut og Lyd og vokalhealer. Videre er hun lærer i den Internasjonale Bachterapeut utdannelsen (Dr. Bachs Blomsterremedier), og har flere andre komplementær medisinske fordypningsområder. Hun har drevet Hjerte Familiebarnehage, hvor hun ukentlig hadde lek med yoga, meditasjon og mindfulnesstunder. Boken springer ut av denne erfaringen.

Se og les mer:
Se innslaget på Supernytt hvor Isabelle holder yoga ved en skole sammen med Daniel Gjerde:
https://tv.nrk.no/serie/supernytt/201906/MSUB02009819/avspiller
Trykk på knappen hvor det står yoga for skolebarn så kommer du rett til innslaget.

Les en av artiklene i Plusstid med yogaøvelser fra boken ”Lek med Yoga” her::
https://www.plusstid.no/helse-og-velvaere/helse/fysisk-aktivitet/derfor-trenger-barn-yoga?fbclid=IwAR33KNNA83wTJEjKMW6dyNP8-ZlGOAA0dnt1fYm7xMJEzI-qPnU16NiKf_4

Les utdrag av boken ”Lek med Yoga” her:
https://www.cappelendammundervisning.no/_lek-med-yoga-isabelle-schjelderup-yvette-jansen-rudlang-9788202607210

Se post og film fra når Isabelle holdt yoga for rundt 50 barn fra slummen i India her: https://www.facebook.com/groups/bachnorge/permalink/3116151371731968/

Velkommen!  GI BESKJED TIL DINE KOLLEGAER OM DENNE KONFERANSEN. TAKK!

Faktaark som pdf: KOMMER

Målgruppe:
Ønsker du å innføre Yoga i barnehagen eller i barneskolen? Eller jobber du med barn på andre arenaer? Og ønsker du kanskje å innføre Yoga med de barna du jobber med? Kanskje er du Yogalærer og vil lære å holde yogatimer for barn? Eller har du lyst å gjøre yoga med dine egne barn, og vil ha gode tips og ideer til hvordan? Da er dette kurset for deg!

Tid: Mandag, 3. februar

Sted: Felix konferansesenter, Aker Brygge

Les mer om konferansestedet: TRYKK HER

Deltakeravgift: kr. 1.850,-
Deltakeravgiften inkluderer lunsj og kaffe, yogamatte/te alle dager, dokumentasjon og evt. annet materiell.

Hotell: (angi riktig hotellnummer i påmeldingsskjemaet) (Ved dette kurset benyttes kun dette hotellet)
1. Carlton Guldsmeden Hotel

Enkelt rom m/ frokost:   Nkr. 1.490,-
Dobbelt rom m/ frokost  Nkr.  1.040,-

Påmeldingsfrist: 24. desember


Påmelding:

Benytt vår elektroniske påmeldingsslipp. Du vil få en umiddelbar elektronisk bekreftelse, som kun er bekreftelse på at du har sendt din påmelding. Den offisielle bekreftelsen kommer så snart vi har nok påmeldte til arrangementet, senest ved påmeldingsfristens utløp. Ikke kjøp billetter før du har fått endelig bekreftelse fra oss. Ring oss gjerne for å sjekke ut hvis du begynner å bli utålmodig. Vårt telefonnummer er 23 11 45 00 eller 90 16 30 16.

Innbetaling og bekreftelse:
Faktura og kortfattet informasjon sendes pr mail eller post.
Automatisk bekreftelse sendes når du melder deg på via vårt elektroniske påmeldingsskjema.
Men, du mottar en offisiell bekreftelse fra oss når det er et tilstrekkelig antall påmeldte registrert. Vent derfor med å kjøpe eventuelle billetter til du mottar vår bekreftelse. Bekreftelse oversendes deretter fortløpende hver fredag på mail, første gang etter påmeldingsfristens utløp.

Avbestilling:
Du kan avbestille din påmelding når som helst eller overlate plassen til en arbeidskollega. Send din avbestilling eller endring på mail; post@fagligforum.no
Vær imidlertid oppmerksom på følgende avbestillingsgebyr (gjelder ikke når en arbeidskollega deltar i stedet;
= 21 dager >= 8 dager; kr. 400,-
= 7 dager   >=4 dager;  kr. 1.000,-
= 3 dager  <= 0 dager;  kr. 1500,-
< = 1 dager eller ikke fremmøte; ingen refusjon.
I tillegg eventuelle hotellkostnader og bestilte billetter

Elektronisk dokumentasjon:
Alle deltakere får direkte tilgang til presentasjonene i «sann-tid» på sin laptop, nettbrett, smarttelefon eller annet elektronisk medium. Minst en dag før arrangementet vil du få tilsendt egen nettadresse med brukernavn og passord. Her finner du program, deltakerliste, deltakerbevis og annen relevant informasjon. Kursdokumentasjonen finner du på eget nettsted etter kurset.

Forbehold:
Kurset vil bli gjennomført iht planene under forutsetning av at et tilstrekkelig antall har meldt seg på.

Prioritet:
Ved overtegning prioriteres påmeldingene i mottatt rekkefølge.

Billettbestilling:
Tog, ferge- eller flybilletter kan bestilles gjennom Berg Hansen reisebyrå på Jessheim. De vil fremskaffe de billigste billettene til deg.
Telefon: + 47 63 94 27 80 Telefaks: + 47 63 97 34 91
Epost: jessheim@berg-hansen.no

Rutetider
Her finner du noen mulige transportører og rutetider til Faglig Forum arrangement;

TRYKK HER  SAS
TRYKK HER  WIDERØE
TRYKK HER  NORWEGIAN
TRYKK HER  VY
TRYKK HER  Flybussen
TRYKK HER  Norgesbuss
TRYKK HER  Ruter

Deltakerbevis:
Alle deltakere får godkjent deltakerbevis med påført antall timer. Deltakerbeviset finner du på eget nettsted etter arrangementet.

Virtuell utstilling: Fra 15. januar

Organisasjon
Kurset arrangeres av Faglig Forum for helse- og sosialtjenesten.
Faglig Forum A/S er teknisk arrangør eller såkalt PCO.

Trenger du hjelp til å planlegge, organisere og gjennomføre kurs eller konferanser, kan du kontakte Faglig Forum i telefon 23 11 45 00 eller sende en mail til post@fagligforum.no

Personvern
Vi har utarbeidet er personvernerklæring som inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Faglig Forum, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Vi oppbevarer dine personopplysningene som du gir oss gjennom innsendt påmeldingsskjema eller via epost eller telefon. Denne informasjonen er navn, tittel, arbeidssted, adresse, e-postadresse og mobilnummer. I tillegg informasjon om hotellbestilling, middagsbestilling og evt. annet. Ingen andre vil få tilgang til denne informasjonen. Du kan når som helst be om å bli slettet fra våre lister.
Du kan lese vår personvernerklæring; TRYKK HER

 

Program:

Kl. 09:30 – 10:00
Registrering. Kaffe/Te. Frokost

Kl. 10:00 – 12:00
Sesjon 1: Innledning. 60 min yogatime, basert på årstidene og lek+ felles evaluering av yogatimen

Kl. 12:00 – 13:00
Lunsj

Kl. 13:00 – 13:45
Sesjon 2: Hvordan legge opp en yogastund. Både med hensyn til fysiske omgivelser, oppbygging av yogastunden og tema/målsetting. Hvordan virker yoga på barn.

Kl. 14:00 – 14:45
Sesjon 3: Hvordan forstå barnets utvikling- utfra chakraene i relasjon til utviklingspsykologi. Herunder hvordan bygge opp yogastunder som støtter barnets utvikling

Kl. 15:00 – 17:00
Sesjon 4: Yogatime, basert på å støtte barnets utvikling, felles evaluering av yogatimen og avslutning.

1Firma informasjon
2Deltakere
3Annen info - Send
Navn på evt. person som skal anvise faktura
Hvis du vet dette-Fyll inn

Share This Post, Choose Your Platform!