Laster Arrangementer
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Påmeldingsfrist:Fortsatt noen ledige plasser
Denne konferansen retter seg mot alle som jobber med psykisk helsehjelp til barn og unge, som ønsker å bidra til tjenester som er tryggere, nyttigere og samarbeider tettere med barn.
Rundt i hele landet finnes barn og unge som har vondt inni seg, av ulike årsaker. Hva er god hjelp for dem? Hva trenger de for å kunne fortelle voksne om hva som er vondt eller strevsomt, og hva må voksne gjøre når barn forteller om det som er vondt?

Barn og unges uttrykk for at de har det vondt inni seg er mange og ulike. Noen trekker seg helt tilbake, andre er urolige, blir raskt sinte og plager kanskje andre. Andre igjen skader seg selv, ruser seg, spiser alt for lite eller mye, eller hører stemmer. Barn og unge beskriver at voksne ofte vil hjelpe dem med å få bort smerteuttrykk, men at de i liten grad undrer seg over hvorfor uttrykkene kom i første omgang. Når barn ikke for fortalt om hva som ligger bak kan ikke voksne vite hva som er riktig å gjøre for at livet skal bli bedre.

Barn og unge som har det vondt kommer i kontakt med tjenester som helsestasjonen, skolehelsetjenesten, PPT, habiliteringsteam, BUP, lavterskeltilbud, kommunepsykologer, familieteam, og flere. Mange steder satses det mye på psykisk helsetilbudet til barn. Likevel viser Forandringsfabrikkens undersøkelser at mange barn og unge ikke får fortalt om det som gjør vondt til hjelpetjenestene. Når de ikke får fortalt blir ikke hjelpen de får riktig eller nyttig. Barn og unge har viktige svar til hvordan tjenestene må jobbe for at hjelpen skal oppleves trygg og nyttig for barn.

Psykisk helsetjenester for barn har de siste årene beveget seg i retning av å samarbeide tettere med barn. På denne konferansen samles tjenesteledere, fagfolk, politikere, forskere og representanter for myndighetene. I dialoger med hverandre og unge med erfaring fra psykisk helsetjenester vil de gi innspill til hvordan barns erfaringer og råd kan være med og utvikle gode psykisk helsetjenester i Norge.

Bakgrunn
Forandringsfabrikken har de siste ti årene gjort dybdeundersøkelser der over 1700 barn og unge har delt erfaringer og gitt råd om psykisk helsehjelp. Denne konferansen løfter frem viktige svar fra barn og unge, som utgangspunkt for grunnleggende dialoger om hva slags hjelp vi gir i Norge til barn som har det vondt inni seg.
Deler av konferansen tar utgangspunkt i boka “Psykisk helsevern fra oss som kjenner det”. Der har 104 unge fra hele landet bidratt med sine viktigste erfaringer og råd. Boka tar opp spørsmål som betydningen av trygghet når barn og unge skal snakke om det som er vondt, gode behandlere, symptomer, diagnoser og medisiners plass i psykisk helsehjelp, hva som er nyttig hjelp, og hvordan få til samarbeid mellom behandler og barn. Konferansen vil i tillegg til dette bygge på svar fra Forandringsfabrikkens pågående undersøkelser i de kommunale psykisk helsetjenestene. Konferansen vil løfte frem det som er grunnleggende svar fra barn og unge om hva som er trygg og nyttig hjelp når man har det vondt inni seg – uansett om de som skal gi hjelp jobber i en kommune eller i spesialisthelsetjenesten.

Unge som deltar i Forandringsfabrikkens undersøkelser inviteres til å presentere de oppsummerte svarene. De kalles proffer. På konferansen vil unge Psykiskhelseproffer bidra med kunnskapsformidling inn i scenedialoger på ulike tema.

Velkommen til to dager der vi vil flytte Norge enda noen steg i retning psykisk helsehjelp som samarbeider tettere med barna som skal få hjelp.
Målgruppe for konferansen er ledere, fagfolk og myndigheter som er knyttet til eller har makt over tjenester som skolehelsetjenesten, helsestasjonen, BUP, PPT, Utekontakten, habiliteringstjenesten, familieteam og kommunepsykologer. Ansatte i utdannings- og forskningsinstitusjoner som jobber med tema barn og unges psykiske helse.

GI BESKJED TIL DINE KOLLEGER OM DENNE KONFERANSEN. TAKK! 

Konferanseprogram som pdf

Målgruppe:
Målgruppe for konferansen er ledere og fagfolk i psykisk helsetjenester, helsemyndigheter, helsesykepleiere, ansette i grunn- og videregående skole, ansatte i barnevernet og PPT, ansatte i forskningsinstitusjoner som jobber med tema barn og unges psykiske helse. samt andre som ønsker å delta i utformingen av en ny og bedre psykisk helsetjeneste for barn og unge.

Tid og sted: 3. og 4. februar 2020

Sted: Oslo/Aker Brygge; Felix konferansesenter

Les mer om konferansestedet: TRYKK HER

Deltakeravgift: kr. 2.700,-
Deltakeravgiften inkluderer lunsj og kaffe/te alle dager, dokumentasjon og evt. annet materiell.

Hotell: (angi riktig hotellnummer i påmeldingsskjemaet)
1. Carlton Guldsmeden Hotel    Les om hotellet her

Enkelt rom m/ frokost:   Nkr. 1.480,-
Dobbelt rom m/ frokost  Nkr.  1.025,-

2. Scandic Solli Hotel    Les om hotellet her
Enkelt rom m/ frokost:   Nkr. 1.480,-
Dobbelt rom m/ frokost  Nkr.  1.025,-

Middag: 
Ingen middag ved dette arrangementet

Påmeldingsfrist: Fortsatt noen ledige plasser

Påmelding:
Benytt vår elektroniske påmeldingsslipp. Du vil få en umiddelbar elektronisk bekreftelse, som kun er bekreftelse på at du har sendt din påmelding. Den offisielle bekreftelsen kommer så snart vi har nok påmeldte til arrangementet, senest ved påmeldingsfristen. Ikke kjøp billetter før du har fått endelig bekreftelse fra oss. Ring oss gjerne for å sjekke ut hvis du begynner å bli utålmodig. Vårt telefonnummer er 23 11 45 00 eller 90 16 30 16.

Innbetaling og bekreftelse:
Faktura og kortfattet informasjon sendes pr mail eller post.
Ønsker du å betale i 2018, så gi oss beskjed!
Bekreftelse oversendes fortløpende hver fredag på mail, første gang etter påmeldingsfristens utløp.

Kjøp aldri billetter o.l. før du får en dedikert bekreftelse fra oss!

Avbestilling:
Du kan avbestille din påmelding når som helst eller overlate plassen til en arbeidskollega. Vær imidlertid oppmerksom på følgende avbestillingsgebyr (gjelder ikke når en arbeidskollega deltar i stedet);
< 21 dager  > 10 dager før arrangementsdato; kr. 250,-
=10 dager > 7 dager; kr. 600,-
=7 dager > 2 dager; kr. 1000,-
= 2 dager eller ikke fremmøte; ingen refusjon/krav om betaling
I tillegg eventuelle hotellkostnader og bestilte billetter

Elektronisk dokumentasjon:
Alle deltakere får direkte tilgang til presentasjonene i «sann-tid» på sin laptop, nettbrett, smarttelefon eller annet elektronisk medium. Dagen før konferansen vil du få tilsendt egen nettadresse med brukernavn og passord. Her finner du program, deltakerliste, deltakerbevis og annen relevant informasjon.

Forbehold:
Arrangementet vil bli gjennomført forutsatt nok påmeldte. Kjøp derfor ikke billett før du får en endelig bekreftelse fra Faglig Forum.

Prioritet:
Ved overtegning prioriteres påmeldingene i mottatt rekkefølge.

Billettbestilling:
Tog, ferge- eller flybilletter kan bestilles gjennom Berg Hansen reisebyrå på Jessheim. De vil fremskaffe de billigste billettene til deg.
Telefon: 63 94 27 80 Telefaks: 63 97 34 91
Epost: jessheim@berg-hansen.no

Rutetider
Her finner du noen mulige transportører til Faglig Forum arrangement;

TRYKK HER  SAS
TRYKK HER  WIDERØE
TRYKK HER  NORWEGIAN
TRYKK HER  NSB

Deltakerbevis:
Alle deltakere får godkjent deltakerbevis med påført antall timer. Deltakerbeviset finner du på eget nettsted etter arrangementet.

Elektronisk dokumentasjon
Alle deltakere vil få oppgitt en egen nettadresse, brukernavn og passord ved oppstart av konferansen. Her vil du i sanntid kunne følge forelesernes presentasjon på eget nettbrett (med forbehold for noen presentasjoner).
Som deltaker vil du motta en E-bok noen dager før arrangementet, hvor du finner all aktuell informasjon, lenker til aktuelle dokument og litteratur, mm. Etter konferansen vil du motta E-boka fullt oppdatert med alt som ble presentert under konferansen!

Virtuell utstilling: Blir tilgjengelig fra ca. 6. januar 2019

Organisasjon
Konferansen arrangeres av Faglig Forum for helse- og sosialtjenesten i samarbeid med Forandringsfabrikken og proffene.
Faglig Forum A/S er teknisk arrangør eller såkalt PCO.

Trenger du hjelp til å planlegge, organisere og gjennomføre kurs eller konferanser, kan du kontakte Faglig Forum i telefon 23 11 45 00 eller sende en mail til post@fagligforum.no

Personvern
Vi har utarbeidet er personvernerklæring som inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Faglig Forum, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Vi oppbevarer dine personopplysningene som du gir oss gjennom innsendt påmeldingsskjema eller via epost eller telefon. Denne informasjonen er navn, tittel, arbeidssted, adresse, e-postadresse og mobilnummer. I tillegg informasjon om hotellbestilling, middagsbestilling og evt. annet. Ingen andre vil få tilgang til denne informasjonen. Du kan når som helst be om å bli slettet fra våre lister.
Du kan lese vår personvernerklæring; TRYKK HER

VONDT INNI SEG

Kan vi få til psykisk helsehjelp som kjennes trygg og nyttig for barn og unge?

– Unge med erfaring fra psykisk helsehjelp gir råd og går i dialog med fagfolk og myndigheter

Mandag 3.februar

Del 1
Vondt inni seg
Kl 10.00 – 12.00

Hva er grunnleggende for at psykisk helsehjelp skal være nyttig – sett fra barn? Kunnskapsdeling fra unge-
Samtale mellom;
* Psykiskhelseproffer – unge med erfaring fra psykisk helsehjelp
* Anne Grethe Erlandsen, statssekretær, Helse- og omsorgsdepartementet

Når barn har det vondt inni seg:
Hva er god hjelp?
Samtale mellom:

 • Trond Aarre, fagsjef i psykisk helsevern Helse Førde
 • Heidi Wittrup Djup, Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg og leder Klinikk for krisepsykologi
 • Mogens Albæk, psykologspesialist, RVTS Sør
 • Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap, Oslo
 • Aina Stenersen, leder helse- og sosialutvalget, Oslo bystyre
 • Psykiskhelseproffer

Del 2
Samarbeid på tvers
Kl 13.00 – 16.30

Når flere tjenester samarbeider:
Hvordan kan barnets beskrivelser og ønsker styre det som gjøres?
Samtale mellom:

 • Kari Henriksen, oppvekstdirektør Tromsø kommune
 • Silje Nygård, leder Barne- og familieenheten, Sandnes
 • Toril Taklo, avdelingssjef psykisk helsevern for barn og unge, Helse Førde
 • Psykiskhelseproffer

Barn utsatt for vold og overgrep:
Hva skal til for at barna skal føle seg trygge i møte med psykisk helsetjenestene?
Samtale mellom:

 • Iris Anette Olsen, avd. sjef for avdeling for barn og unges psykiske helse, Sørlandet sykehus
 • Mette Berntsen, seniorrådgiver, Trondheim kommune
 • Gunnar Toresen, barnevernleder, Stavanger
 • Kristian Tangen, politioverbetjent, Kripos
 • Psykiskhelseproffer

Politiske endringer for trygg og nyttig psykisk helsehjelp: 
Hvilke nye grep vil politikerne ta nå?
Samtale mellom:

 • Geir Jørgen Bekkevold, KrF, leder Stortingets helse- og omsorgskomité
 • Hege Liadal, Ap, Stortingets helse- og omsorgskomité
 • Torill Eidsheim, H, Stortingets helse- og omsorgskomité
 • Nicholas Wilkinson, SV, Stortingets helse- og omsorgskomité
 • Carl-Erik Grimstad, V, Stortingets helse- og omsorgskomité
 • Stig Slørdahl, adm.dir. Helse Midt
 • Psykiskhelseproffer

Tirsdag 4.februar

Del 3
Trygg psykisk helsehjelp for barn
Kl 09.00 – 12.00

Hva gjør det trygt å snakke om det som er vondt – i følge barn og unge?

 • Psykiskhelseproffer

Hvordan må psykisk helsetjenestene bruke barnekonvensjonen i arbeidet sitt?

 • Kirsten Sandberg, professor juridisk fakultet, UiO
 • Grethe Gilstad, barnerettsjurist
 • Elin Saga Kjørholt, seniorrådgiver, Barneombudet
 • Psykiskhelseproffer

Samarbeid mellom psykisk helsearbeider og barn:
Hva er barns medvirkning i praksis?

 • Helga Arianson, fylkeslege i Hordaland
 • Arild Bjørndal, direktør RBUP
 • Per Strandhaug, leder for barne- og ungdomspsykiatrisk
  døgnavdeling Kringsjåtunet, Sykehuset Innlandet
 • Nina Terese Riis, Seksjonsleder, Helsestasjon og skolehelsetjeneste, bydel Ullern, Oslo kommune
 • Psykiskhelseproffer

Del 4
Veien mot psykisk helsehjelp som kjennes trygg og nyttig for barn
Kl 13.00 – 15.00

Utdanning og kompetanse:
Hvilken kunnskap må psykisk helsearbeidere ha, for å kunne sikre god hjelp til barn?
Samtale mellom:

 • Grete Dyb, forskningsleder NKVTS og professor ved UiO
 • Eva Therese Næss, psykologisk institutt, UiT
 • Roar Sundby, institutt for sosialt arbeid, NTNU
 • Alette Hilton Knudsen, direktør for etat for barn og familie, Bergen kommune
 • Anne Karin Swang, leder av NSFs landsgruppe for Helsesykepleiere
 • Psykiskhelseproffer

Kvalitet for barn i psykisk helsehjelp:
Hvordan sikre det?
Samtale mellom:

 • Helga Arianson, fylkeslege i Hordaland
 • Jan Skandsen, medisinskfaglig rådgiver, klinikken psykisk helse for barn, unge og rusavhengige, Stavanger Universitetssjukehus
 • Børge Tomter, avd. leder, Helsetilsynet
 • Thor Rogan, seniorrådgiver, Helse- og omsorgsdepartementet
 • Psykiskhelseproffer
1Firma informasjon
2Deltakere
3Annen info - Send
Navn på evt. person som skal anvise faktura
Hvis du vet dette-Fyll inn