Laster Arrangementer

Denne tverrfaglige konferansen er for deg som behandler pasienter med somatisk sykdom eller skade i primærhelsetjenesten, på rehabiliteringsinstitusjon eller på poliklinikk og i sykehus. Du får nyttig kunnskap og godt dokumenterte metoder i din bistand til pasienter med et bredt spekter av sykdommer og plager. Du får verktøy for å hjelpe pasienten å håndtere blant annet søvnproblemer, smerter og utmattelse, med mange ulike sykdommer som erfaringsbase – eksempelvis diabetes, revmatisk sykdom, kreft, hjertesykdom og mage-tarm sykdom. Andre temaer er palliasjon, kommunikasjon, etterlevelse av helseråd, arbeidsrettede tiltak, tiltak ved kriser og på intensivavdeling, for familier og når barn er pårørende.

Sykdom og skade i kroppen innebærer både fysiske og mentale belastninger. Det er ikke bare kroppen som blir rammet, men hele mennesket, med følelser, tanker og relasjoner. Roller og funksjoner i familie og arbeid blir berørt. Mange trenger hjelp til å mestre smerter, utmattelse, søvnproblemer og psykiske plager – og samtidig ta vare på livet. I tidsskriftet Sykepleien kunne vi lese følgende anmeldelse av boka, som denne konferansen tar utgangspunkt i; Les hele anmeldelsen TRYKK HER


Konferansens mål er å gi deg nyttig kunnskap i din arbeidshverdag, der du også får tilgang til et omfattende informasjonsmateriell som du kan formidle direkte videre til dine pasienter. Og hvem er så du? Ditt arbeidssted kan være i primær- eller spesialisthelsetjenesten, i somatisk eller i psykisk helsevern, som lege, sykepleier, sosionom, fysioterapeut, farmasøyt, ernæringsfysiolog, ergoterapeut, psykiater, psykisk helsearbeider, psykiatrisk sykepleier, prest, diakon, tannlege, helsesekretær, psykolog, eller kanskje noe ganske annet.

Psykologene Torkil Berge, Elin Fjerstad, Ingrid Hyldmo og Nina Lang er forfattere av «Håndbok i klinisk helsepsykologi. For deg som behandler pasienter med somatisk sykdom og skade». De arbeider ved Diakonhjemmet Sykehus i Oslo, der de har vært med på å etablere sykehusets Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken. Her bistår de pasienter som trenger hjelp til å mestre somatisk sykdom og til å forebygge og behandle psykiske plager i kjølvannet av sykdom. På konferansen vil også pasienter presentere sine erfaringer med tiltakene som beskrives.

Forelesere:
Torkil Berge
Torkil Berge er psykolog ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Han har skrevet selvhjelpsbøker om angst og depresjon. Han har også skrevet og redigert fagbøker om behandling av ulike former for psykiske lidelser og om forholdet mellom arbeid og psykisk helse. De to siste bøkene er skrevet for pasienter og pårørende om utmattelse i sykdom og hverdag, og om å kunne leve godt med somatisk sykdom.

Elin Fjerstad
Elin Fjerstad har skrevet bøker om vedvarende utmattelse og om å leve godt med somatisk sykdom for pasienter og pårørende, samt fagboken «Frisk og kronisk syk». Hun har arbeidet med somatisk syke pasienter ved Diakonhjemmet Sykehus siden 2001, både innenfor revmatologisk rehabilitering og ved Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken. Hun har videreutdanning i kognitiv terapi, veiledning og familieterapi.

Ingrid Hyldmo
Ingrid Hyldmo er psykologspesialist ved Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken ved Diakonhjemmet Sykehus. Hun har videreutdanning i klinisk gerontopsykologi, familiepsykologi, kognitiv terapi og veiledning. Hun har lang erfaring fra klinisk arbeid med enkeltpersoner, par og familier, konflikt- og krisearbeid, arbeidslivshelse, undervisning og veiledning. Hun arbeider spesielt med utvikling av kurs i klinisk kommunikasjon, veiledning og supervisjon. Hun har skrevet flere artikler, blant annet om klinisk kommunikasjon og håndtering av psykologiske utfordringer ved somatisk sykdom.

Nina Lang
Nina Lang er leder for Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken ved Diakonhjemmet Sykehus. Hun har videreutdanning i familiepsykologi og kognitiv terapi. Hun har lang erfaring fra klinisk arbeid med enkeltpersoner, par og familier, konflikt- og krisearbeid, fra organisasjonsutvikling, undervisning, veiledning og som leder. Hun har utgitt flere artikler om håndtering av psykologiske utfordringer ved somatisk sykdom.

GI BESKJED TIL DINE KOLLEGAER OM DETTE KURSET!   TAKK

Faktaark som pdf: TRYKK HER

Målgruppe:
Ansatte i kommune- eller spesialisthelsetjenesten, i somatisk eller i psykisk helsevern, som lege, sykepleier, sosionom, fysioterapeut, farmasøyt, ernæringsfysiolog, ergoterapeut, psykiater, psykisk helsearbeider, psykiatrisk sykepleier, prest, diakon, tannlege, helsesekretær, psykolog, eller kanskje noe ganske annet.

Tid og sted: 13.-14. januar 2020

Sted: Felix konferansesenter, Aker Brygge

Les mer om konferansestedet: TRYKK HER

Deltakeravgift: kr. 3.370,-
Deltakeravgiften inkluderer lunsj og kaffe/te alle dager, dokumentasjon og evt. annet materiell.

Hotell: (angi riktig hotellnummer i påmeldingsskjemaet)
1. Thon Vika Atrium

Enkelt rom m/ frokost:   Nkr. 1.480,-
Dobbelt rom m/ frokost  Nkr.  1.025,-

2. Carlton Guldsmeden Hotel
Enkelt rom m/ frokost:   Nkr. 1.480,-
Dobbelt rom m/ frokost  Nkr.  1.025,-

Påmeldingsfrist: 15. november 2019

Påmelding:
Benytt vår elektroniske påmeldingsslipp. Du vil få en umiddelbar elektronisk bekreftelse, som kun er bekreftelse på at du har sendt din påmelding. Den offisielle bekreftelsen kommer så snart vi har nok påmeldte til arrangementet, senest ved påmeldingsfristen. Ikke kjøp billetter før du har fått endelig bekreftelse fra oss. Ring oss gjerne for å sjekke ut hvis du begynner å bli utålmodig. Vårt telefonnummer er 23 11 45 00 eller 90 16 30 16.

Innbetaling og bekreftelse:
Faktura og kortfattet informasjon sendes pr mail eller post.
Bekreftelse oversendes fortløpende hver fredag på mail, første gang etter påmeldingsfristens utløp.

Kjøp aldri billetter o.l. før du får en dedikert bekreftelse fra oss!

Avbestilling:
Du kan avbestille din påmelding når som helst eller overlate plassen til en arbeidskollega. Vær imidlertid oppmerksom på følgende avbestillingsgebyr (gjelder ikke når en arbeidskollega deltar i stedet);
< 21 dager  > 10 dager før arrangementsdato; kr. 250,-
=10 dager > 7 dager; kr. 600,-
=7 dager > 2 dager; kr. 1000,-
= 2 dager eller ikke fremmøte; ingen refusjon/krav om betaling
I tillegg eventuelle hotellkostnader og bestilte billetter

Elektronisk dokumentasjon:
Alle deltakere får direkte tilgang til presentasjonene i «sann-tid» på sin laptop, nettbrett, smarttelefon eller annet elektronisk medium. Dagen før konferansen vil du få tilsendt egen nettadresse med brukernavn og passord. Her finner du program, deltakerliste, deltakerbevis og annen relevant informasjon.

Forbehold:
Arrangementet vil bli gjennomført forutsatt nok påmeldte. Kjøp derfor ikke billett før du får en endelig bekreftelse fra Faglig Forum.

Prioritet:
Ved overtegning prioriteres påmeldingene i mottatt rekkefølge.

Billettbestilling:
Tog, ferge- eller flybilletter kan bestilles gjennom Berg Hansen reisebyrå på Jessheim. De vil fremskaffe de billigste billettene til deg.
Telefon: 63 94 27 80 Telefaks: 63 97 34 91
Epost: jessheim@berg-hansen.no

Rutetider
Her finner du noen mulige transportører og rutetider til Faglig Forum arrangement;

TRYKK HER  SAS
TRYKK HER  WIDERØE
TRYKK HER  NORWEGIAN
TRYKK HER  VY
TRYKK HER  Flybussen
TRYKK HER  Norgesbuss
TRYKK HER  Ruter

Deltakerbevis:
Alle deltakere får godkjent deltakerbevis med påført antall timer

Deltakerbevis:
Alle deltakere får godkjent deltakerbevis med påført antall timer. Deltakerbeviset finner du på eget nettsted etter arrangementet.

Elektronisk dokumentasjon
Alle deltakere vil få oppgitt en egen nettadresse, brukernavn og passord ved oppstart av konferansen. Her vil du i sanntid kunne følge forelesernes presentasjon på eget nettbrett (med forbehold for noen presentasjoner).
Som deltaker vil du motta en E-bok noen dager før arrangementet, hvor du finner all aktuell informasjon, lenker til aktuelle dokument og litteratur, mm. Etter konferansen vil du motta E-boka fullt oppdatert med alt som ble presentert under konferansen!

Virtuell utstilling: Blir tilgjengelig fra ca. 10. desember

Organisasjon
Kurset arrangeres av Faglig Forum for helse- og sosialtjenesten.
Faglig Forum A/S er teknisk arrangør eller såkalt PCO.

Trenger du hjelp til å planlegge, organisere og gjennomføre kurs eller konferanser, kan du kontakte Faglig Forum i telefon 23 11 45 00 eller sende en mail til post@fagligforum.no

Personvern
Vi har utarbeidet er personvernerklæring som inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Faglig Forum, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Vi oppbevarer dine personopplysningene som du gir oss gjennom innsendt påmeldingsskjema eller via epost eller telefon. Denne informasjonen er navn, tittel, arbeidssted, adresse, e-postadresse og mobilnummer. I tillegg informasjon om hotellbestilling, middagsbestilling og evt. annet. Ingen andre vil få tilgang til denne informasjonen. Du kan når som helst be om å bli slettet fra våre lister.
Du kan lese vår personvernerklæring; TRYKK HER

 

Forelesere:

Torkil Berge
Elin Fjerstad
Ingrid Hyldmo
Nina Lang
Diakonhjemmet Sykehus

Mandag, 13. januar

Kl 09.00-10:00 
Registrering

Kl 10.00-12:00
Lev godt med sykdom v/Elin Fjerstad
«Se meg som hel, ikke bare som del»: Klinisk helsepsykologi for alle helseprofesjoner v/Nina Lang
Kommunikasjon som verktøy i klinisk praksis v/Ingrid Hyldmo
Verktøy for etterlevelse, selvregulering og endring av helseatferd, v/Torkil Berge

KI 12.00-13:00   
Lunsj

Kl. 13:00-16:00
Workshop 1:  Søvntyvene: mestring av søvnproblemer v/Ingrid Hyldmo og Nina Lang
Workshop 2  Energityvene: mestring av vedvarende utmattelse v/Elin Fjerstad
Workshop 3  Plagen med magen: mestring av irritable tarmsyndrom v/Torkil Berge

Tirsdag, 14. januar

Kl. 09:00 – 10.00
Tiltak for depresjon og angst – eksemplifisert ved hjertesykdom v/Ingrid Hyldmo
Se mulighetene: arbeidsrettede tiltak ved somatisk sykdom og skade v/Torkil Berge
Den egentlige førstelinjen: familien og paret ved sykdom og skade v/Nina Lang
Psykologiske tiltak, og eksistensiell og åndelig ivaretakelse i palliasjon v/Elin Fjerstad

Kl. 12:00-13:00
Lunsj

Kl 13.00-16.00
Workshop 1 Oppmerksomhetstyvene: mestring av langvarige smerter v/Elin Fjerstad og Ingrid Hyldmo
Workshop 2 Vandring i ukjent landskap: psykologisk bistand til mestring ved kreftsykdom v/Torkil Berge
Workshop 3 Psykologisk førstehjelp for pasienter og pårørende i krise v/Nina Lang

 

Denne konferansen er basert på boka «Håndbok i klinisk helsepsykologi. For deg som behandler pasienter med somatisk sykdom og skade».Denne boken introduserer deg til klinisk helsepsykologi. Det er et fagområde rettet mot pasienter som mottar behandling for somatisk sykdom eller skade, i primærhelsetjenesten, på rehabiliteringsinstitusjon og på sykehus. Kunnskapen og metodene er nyttige verktøy for ulike profesjoner i sin bistand til pasienter med et bredt spekter av lidelser og plager.

Boken er delt inn i fem deler. Den første delen beskriver hovedlinjene på fagfeltet og hvordan det kan integreres som en del av tilbudet i somatisk helsevesen. Her kan du også lese om kommunikasjon og atferdsendring ved sykdom. Den andre delen tar for seg plager som rammer mange, gir stor belastning og varer lenge, som vedvarende utmattelse, smerter og søvnproblemer. Du får råd om verktøy som kan hjelpe pasientene til å håndtere plagene og til å leve et godt liv likevel. Den tredje delen tar opp tiltak for mestring, selvregulering og behandling ved kronisk sykdom generelt. Vi legger særlig vekt på tre store sykdomsgrupper – diabetes, hjertesykdom og kreftsykdom. Den fjerde delen tar for seg kriser og uhelbredelig sykdom, og tiltak når selve behandlingen av sykdommen vekker angst. Bokens femte og sist del omhandler livsarenaer som berøres av sykdom og skade – familien, paret, barna og arbeidslivet. Det er også på disse områdene man gjerne finner ressursene for mestring.

Vi som skriver denne boken arbeider som psykologer ved Diakonhjemmet Sykehus. Det er et lokalsykehus i Oslo for pasienter fra 18 år og oppover, og som siden 2012 har hatt en egen enhet for kliniske helsepsykologiske tjenester. Boken er naturlig nok farget av de diagnosegruppene, pasientene og problemstillingene vi møter i vår kliniske hverdag. Det vil være sykdomstilstander og kliniske helsepsykologiske temaer som boken ikke dekker. Vi har valgt å legge vekt på sykdommer og plager som rammer mange.

Vårt ønske er at du får en nyttig håndbok i din arbeidshverdag. Og hvem er så du? Ditt arbeidssted kan være i primær- eller spesialisthelsetjenesten, i somatisk eller i psykisk helsevern, som lege, sykepleier, sosionom, fysioterapeut, farmasøyt, ernæringsfysiolog, ergoterapeut, psykiater, psykisk helsearbeider, psykiatrisk sykepleier, prest, diakon, helsesekretær, psykolog, eller kanskje noe ganske annet. Du kan også være student på vei inn i en av disse profesjonene. Vi håper boken vil berike deg på en måte som kommer pasienter og pårørende til gode.

Forbehold om enkelte endringer

Dette er foreleserne;

1Firma informasjon
2Deltakere
3Annen info - Send
Navn på evt. person som skal anvise faktura
Hvis du vet dette-Fyll inn